50. Internationale Vollgebrauchspruflung

13.10.2018 18:18

50. ročník mezinárodní soutěže Dlouhosrstých ohařů

Nejlepší Dlouháni ze 3 zemí se sešli 27-29.9.2018 v Uttendorf v Rakousku a nám se podařilo nominovat a zúčastnit se....
No musím přiznat, že jsem čuměl......  :-D
Rozdělení do skupin po třech, z každé země po jednom a přiděleni rozhodčí kteří s námi přejížděli na jednotlivá pracoviště po oba dva dny. První den vyfasuje každý svoji zvěř kterou si vozí s sebou. Do poslední chvíle nevíte kam se pojede a která disciplína vás čeká Navíc se ze začátku v naší skupině všichni tvářili že neumí anglicky, tak bylo zajímavé pochopit která disciplína vlastně je, ale nakonec jsme se nějak rozmluvili a vše klapalo.
Začali jsme v lese drobnýma, vlečkou se zajícem a šoulačkou (která je jiná jak u nás) - vše bez problémů.
Pak jsme se cestou stavili na poli, Happy měla krásné hledání, ale zvěř jsme nepotkali. Po přejezdu si málem zlomila nohu o zarostlý kanál v plné rychlosti, ale naštěstí po chvilce řvaní to přešlo a mohlo se pokračovat. Krásně odklidovala zajíce, ale u bažanta po výstřelu zaskočila (neloví se), tak jediná 3 první den. Hodně divoké zvěře, nic se nevypouští. Cestou jsme se neplánovaně ještě stavili na vodě,  poprvé nás čekalo slídění za živou kachnou. Když se všichni sešli bylo ještě světlo, tak se pro všechny udělaly klidy na stanovišti -psycho   honci kravál jak na stadionu, v leči lítal křepelák který hlásil celou dobu, Happy nervní jak sviňa ale vydržela.
Na druhý den nám zbyla barva a vlečka s liškou...brnkačka ne?  Na barvě šok!! Kapaná před 21h, a kapou málo, Happy chvílemi váhala kam vůbec jít, a já se za ní  potil i v té zimě.....bohužel 3. Celkem I.c 401 bodů nejlepší pes ČR (z plých 415 pro vodiče)                                                                                                                                    Martin jambor